Ultimele noutăți
SC Hainan Taihe Stiinta si Tehnica Medicala SRL este o fabrica care produce in special aparate pentru diabet,de tip WSJ_B pe baza de camp magnetic.

INTERVIU CU Dr. WANG MINGJIU, SPECIALIST IN MEDICINA TRADITIONALA CHINEZA SI TRATAMENTUL BOLILOR CRONICE PRIN METODE NATURISTE

07 May 2014

• Ati ajuns destul de cunoscut pe piata romaneasca in tratamentul diabetului. Cu ce experienta ati venit din China in acest domeniu ?

Am lucrat in China in Centrul chinez de Recuperare si Cercetare din Beijing, inca de la infiintarea lui in anul 1984, la inceput ca medic specialist in medicina traditionala, apoi ca adjunct al sectiei de Medicina traditionala chineza. In acest centru cu 1500 de paturi, se efectuau tratamente de recuperare pentru pareze, hemiplegii, paralizii, complicatii ale diabetului ca: retinopatii diabetice, nevropatii, cardiopatie diabetica, insuficienta renala pe fond diabetic, etc. Cel mai important lucru pe care va rog sa-l mentionati aici, este ca medicina traditionala chineza nu urmareste tratarea unei anumite afectiuni, ci tratarea organismului bolnav ca un intreg si in primul rand restabilirea echilibrului yin-yang, tinandu-se cont foarte mult de teoria celor cinci elemente (lemn, foc, pamant, metal, apa), elemente care corespund organelor interne, care pot fi afectate reciproc in cazul unui tratament neadecvat care urmareste efectele bolilor si nu cauzele lor.

• Cum si cand ati ajuns la modalitatea de tratament actuala ?

Acest tip de tratament este nou, adica aparut din anul 2000, cand un inventator chinez a realizat un aparat menit sa trateze diabetul si sa previna complicatiile acestuia. La inceput a fost popularizat in anul 2002, cand a aparut in diverse clinici pentru tratarea diabetului din toate provinciile Chinei. Testele clinice din China au demonstrat faptul ca peste 93 % din pacientii bolnavi de diabet care au folosit aparatul pentru tratament, au revenit la un mod de viata normal, fara a mai avea nevoie de administrarea de produse medicamentoase sau insulina si cel mai important lucru au reusit sa previna aparitia de complicatii. In special suferinzii de probleme circulatorii, ulcere varicoase greu vindecabile, impotenta, afectiuni ale prostatei si retinopatii, au reusit sa rezolve aceste probleme in proportie de 99 %.

• Cat de raspandita este aceasta metoda in China ?

Asa cum v-am spus mai inainte, in China metoda este cunoscuta de catre majoritatea medicilor traditionalisti si in special de catre medicii din centrele de tratare a diabetului, care au curajul sa afirme ca tratamentul diabetului si refacerea organismului persoanelor suferinde de diabet nu mai constituie o problema.

• Cum ati ajuns in Romania ?

In anul 1993 am fost invitat de catre un spital din Leningrad pentru a efectua tratamente prin acupunctura si retete traditionale chinezesti in special din plante si extracte naturale. Initial am fost trimis acolo pentru a-l inlocui pe un coleg din Nanning care fusese detasat acolo inainte, si care trebuia sa se intoarca acasa. La inceput pacientii pe care ii aveam si care fusesera tratati si de medicul dinainte erau in numar de 10-12 pe zi. Dupa cateva luni numarul pacientilor a crescut la peste cincizeci pe zi. Nu am putut lucra acolo decat un an, pentru ca am fost invitat in Romania de catre un prieten care era deja aici si in felul acesta am fost nevoit sa parasesc Rusia pentru a ma stabili in Romania. Aici am gasit oportuna deschiderea acestui centru de recuperare pentru diabetici, in primul rand pentru ca sunt prieten bun cu inventatorul aparatului si cunosc foarte bine efectele acestui aparat, iar in al doilea rand pentru ca aparatul este deja cunoscut aici, multumita faptului ca sunt romani, persoane publice care au folosit acest aparat cu succes si care l-au popularizat deja intr-un mod dezinteresat. Sunt convins ca in felul acesta pot fi ajutati sa se refaca un mare numar de suferinzi si pot fi reveni la o viata normala.

• Ce pacienti ati avut si cat ati tratat in activitatea dvs. ?

Daca este vorba de tratament in general, am tratat mai multe feluri de pacienti, in special prin acupunctura si plante medicinale sau extracte naturale. Ca numar de pacienti tratati personal de mine, pot estima un numar de peste o mie de pacienti, iar daca va referiti la diabetici, timpul de cand am inceput tratamentele pentru aceasta afectiune fiind relativ scurt, numarul persoanelor care au urmat sau urmeaza tratamentele recomandate de mine, sunt in jur de trei sute.

• Tratand diabetul, in fapt o boala foarte complicata, tratati si alte boli ?

Cu riscul de a ne repeta, diabetul in conceptia medicinei traditionale chineze nu trebuie tratat separat, ci prin intermediul folosirii aparatului, a administrarii de retete din plante, se urmareste reglarea functiile tuturor organelor interne. Exista un tratament general, mai simplu, folosit pentru majoritatea pacientilor, si altul mai complex, prin care retetele pot fi diferite de la pacient la pacient, in functie de simptomele fiecaruia si de complicatiile aparute. In principal centrul nostru, fiind foarte mic, in aceasta faza nu poate aborda si tratarea altor afectiuni.

• Ce cazuri spectaculoase de tratament ati avut ?

Nu stiu daca pot numi ca spectaculoase cazuri de pacienti care inainte de tratament faceau injectii cu insulina, insa nivelul insulinei era de peste 250, iar acum nu mai fac injectii cu insulina si nivelul glicemiei este in limite normale. Mai avem o pacienta de 50 de ani care s-a prezentat cu tulburari grave ale vederii si dureri foarte mari intr-un picior din cauza proastei circulatii, iar dupa o luna de tratament vederea i s-a imbunatatit considerabil, iar la mers (dupa cum a spus dansa personal ca se simte) este ca o tanara de 20 de ani.

Dupa cateva luni de cand Centrul nostru functioneaza, avem cateva zeci de cazuri care au redus considerabil dozele de insulina si alte cazuri care nu mai iau medicamente pentru diabet, dar au ajuns la un nivel normal al glicemiei. Mai avem in tratament un pacient care a venit la consultatie cu o rana de 4 cm in talpa dreapta de peste doi ani si caruia i se recomandase amputarea piciorului, iar in urma tratamentului cu aparatul asociat cu administrarea de pilule pe baza de plante si aplicarea externa a unei pudre din plante, piciorul a inceput sa se incalzeasca, rana s-a micsorat (din interior tesutul a inceput sa se refaca), iar noi estimam ca in decurs de o luna – o luna si jumatate sa fie restabilit complet. De asemenea pacientul respectiv a redus dozele de insulina si se apropie de eliminarea completa a acesteia. Si exemplele pot continua…

• Ce planuri de viitor aveti in imbunatatirea tratamentelor ?

In viitorul apropiat intentionam sa aducem din China mai multe feluri de medicamente naturiste sau suplimente tonice, care nu pot fi gasite pe piata romaneasca si care sunt indispensabile acestui tip de tratament pentru refacerea si organismului si inlaturarea complicatiilor. Vom incerca sa si producem acest gen de produse, la preturi mai mici decat cele din import. De asemenea dorim sa aducem din China in Romania ultimele tipuri de suplimente naturiste pentru tratarea diabetului. Pe de alta parte, Centrul nostru isi propune sa ajute pacientii sa inteleaga teoriile de baza ale medicinei traditionale chineze, sa isi insuseasca aceste teorii si sa le poata pune in practica, iar pentru aceasta vom incerca pe viitor sa tiparim brosuri pe aceasta tema.

Personal consider ca Centrul chinezesc pentru recuperarea bolnavilor de diabet este foarte necesar in Romania, pentru ca dupa cate cunosc eu, sunt aici un numar de peste 1.500.000 bolnavi de diabet, din care cateva sute isi pierd vederea anual, insa mult mai multi ajung la complicatii renale grave, afectiuni neuro-motorii, afectiuni circulatorii ce duc in foarte multe cazuri la amputare. Iata de ce consider ca metoda noastra care poate tine sub control intr-un mod eficient aparitia acestor complicatii si recuperarea organismului, deci disparitia acestor complicatii. In felul acesta pacientii insulino-dependenti pot elimina complet insulina sau o pot folosi in cantitate mult mai mica, iar cei care iau medicamente pentru scaderea glicemiei (non insulino-dependenti) sa nu mai ia aceste produse medicamentoase ce au tot felul de reactii adverse, bolnavii de diabet ajungand in final sa duca o viata normala.

In China exista insemnari despre diabet inca din antichitate, aceasta afectiune numita „setea care consuma” fiind consemnata in . Studii recente au demonstrat ca folosirea aparatului pentru tratarea diabetului in asociere cu administrarea de produse pe baza de plante medicinale dupa retete traditionale studiate de-a lungul secolelor de catre medici renumiti din China, reprezinta o metoda foarte eficienta pentru refacerea sanatatii.

Speranta noastra este ca bolnavii de diabet din Romania sa aiba incredere in metodele chineze de tratament si recuperare, pentru ca ele functioneaza intr-adevar si ar fi regretabil sa nu fie incercate. Pentru ca pacientii sa poata fi indrumati cat mai corect, am invitat special la noi un roman, traducator de limba chineza care studiaza plantele medicinale chinezesti si retetele din plante de peste 10 ani si care a descoperit o multitudine de retete chinezesti traditionale din care o mare parte sunt utilizate si pentru refacerea organismelor afectate de complicatiile diabetului. Cred ca acest lucru este de real folos pentru pacientii nostri interesati de astfel de tratamente.

Adresa noastra este:
Str. Rombului 71B, (o statie de la P-ta 13 Septembrie pe linia lui 96), Antiaeriana, sector 5, Bucuresti. Tel: 0214203002, 0724208984, 0726353798, 0762916288, 0743299141, Fax: 0214203002.

 
  • 08 Jun 2014 Nutrienti de polen de pin Valoarea nutritivă reală de polen de pin, și că acesta conține cel mai mare din ... continuare..
  • 30 May 2014 Pacienti insanatositi in urma tratamentului cu WSJ-B • Matei Gheorghe - 33 ani - isi administra 48 unitati insulina . Dupa prima ... continuare..
  • 07 May 2014 INTERVIU CU Dr. WANG MINGJIU, SPECIALIST IN MEDICINA TRADITIONALA CHINEZA SI TRATAMENTUL BOLILOR CRONICE PRIN METODE NATURISTE • Ati ajuns destul de cunoscut pe piata romaneasca in tratamentul diabetului. Cu ce ... continuare..
  • 01 Jan 2014 Centrul Chinezesc de Recuperare pentru Diabet http://www.aparatdiabet.com/ http://liming.erols.ro/ http://www.webclinic.ro/aparatdiabet http://www.medicinachinezeasca.ro/ Mobil: 0724208984 0728227114 ... continuare..


Liming Impex SRL © 2007. Bucuresti - ROMANIA . Toate Drepturile Rezervate.